Új jelszó kérése
Szűrés
Termék fajta
TOP Karóra Termékeink
Fogyasztó barát

Tájékoztató a vásárló jogairól

 

Fizetési megoldás

Hírek

2015.09.02 10:13
Jön a Sony elegáns okosórája, de csak ha a vásárlók is akarják

Fémből készült, kereklapos okosórát mutatott be a Sony, a gyártó azonban nem bízza a véletlenre a sikert: csak akkor lesz valami a tervekből, ha a vásárlók is érdeklődnek iránta.

Saját közösségi finanszírozási oldalán mutatta be új okosóráját a Sony. A Wena Wrist nevű termék külsőre úgy fest, mint egy hétköznapi, elegáns kar, holott valójában akár még fizetni is tud vele a viselője.

Legalábbis akkor, ha Japánban van, a Wena egyelőre ugyanis kizárólag az ország Felica nevű mobilfizetési rendszerét támogatja.

Ezen felül rezgéssel és ledekkel jelzi az értesítéseket, valamint monitorozza az emberi test aktivitását, feltéve, ha iPhone-unk van, az ezért felelős app ugyanis csak iOS-re érhető el.

Kétféle kiszerelést is bemutatott a gyártó: a drágább, Chronograph nevű modell akkumulátora öt évig bírja a strapát és három külön óralap mutatja rajta az időt; az olcsóbb, Three Hands elnevezésű óra mezei óralapot kapott, és csak három évig bírja benne a telep. A Wena jövő tavasszal fut be a támogatókhoz, hogy utána mi lesz a termék sorsa, még nem dőlt el. A projektre 10 millió jent (23 millió forint) kértek a mérnökök, ebből egyelőre hatmillió jött össze, és még van 60 nap a zárásig.

Íme a választék. Szépek.

A Sony nyáron indította el saját közösségi finanszírozási platformját: a First Flight nevű felület nagyon hasonlít a Kickstarterre, csak épp nem kreatív feltalálók projektjeit támogathatják rajta a vásárlók, hanem a Sony saját munkatársainak ötleteit, prototípusait.

A gyártó ezzel a lépéssel két területen is siker arat: egyrészt elkerüli a rétegkészülékek túlkínálatát, másrészt hosszútávon felmérheti, hogy mely eszközökre érzékeny a piac.

Webáruház készítés