Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Hírek

2017.03.12 8:31

Már öt-nyolc ezer forintért beszerezhetőek mutatós karkötők, amik az órát mutatnak, pulzust mérnek, aktivitást, alvásciklust követnek. És persze ott a százezres kategória is.

Forrás: http://www.hirado.hu/2017/03/03/van-ertelme-az-alvaskoveto-okosoranak-karkotonek/

Szűrés

TOP termékek

Naptár

2024. Április
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Hírek

A gyerekeknek szánt okosóra megnyugtatja a szülőke
2017.03.11 11:39
Az Alcatel okosórája kifejlesztése során a gyerekek biztonságát és a szülők nyugalmát tartotta szem előtt. Ideális lehet azoknak, akik még nem akarnak telefont adni a kisiskolás gyerekek kezébe.

Az Alcatel Move Time (SW10) nevű okosórája már megjelenésével mosolyt fakaszt mindenki arcára. Az 5–9 éves piciknek szánt eszköz ugyanis vidám, narancssárga-kék-zöld színösszeállításával játék órának tűnik, annak ellenére, hogy komoly technológiát rejt.

A gyerekek csuklójára egy egyszerű fémpatent segítségével lehet felpattintani, a gumiszíj pedig kellően tartós ahhoz, hogy még akár hevesebb játék során is a helyén maradjon. Az óra egyszínű, fekete alapon fehér OLED kijelzője 96x64 pixeles, ez bőven elég az egyszerűbb információk (idő, akkumulátor töltöttsége stb.) megjelenítésére, de kis animációkat is le tud játszani, ha a szülők telefonálnak.

5-9 éves gyerekeknek ajánlott (Fotó: Leéb Ádám)
5–9 éves gyerekeknek ajánlott (Fotó: Leéb Ádám)

Minek a gyereknek egy ilyen?!?

Az Alcatel Move Time kiváló választás lehet azoknak a szülőknek, akik úgy érzik, egyelőre talán túlzás lenne az óvodás vagy általános iskolás kisgyerek kezébe mobil-, pláne okostelefont adni. Az órába egy microSIM kártya helyezhető, amelynek segítségével a szülők bármikor kapcsolatba léphetnek a gyerekkel: az órán keresztül felhívhatják, de akár hangüzenetet is hagyhatnak. A gyerekek is tudnak hívást kezdeményezni, de csak 5 előre megadott számot hívhatnak, és csak egy előre rögzített számra tudnak üzenetet küldeni.

Az Alcatel Move Time a gyerekek biztonságáról is gondoskodik: az ismeretlen számokról érkező hívásokat azonnal elutasítja, a szülők pedig androidos vagy iOS-készülékükön keresztül egy applikáció segítségével bármikor láthatják, hol tartózkodik éppen a gyerek. Arra is van lehetőség, hogy a szülők riasztást kapjanak, ha a gyerek elhagy egy előre megadott zónát (például a kertet vagy a játszóteret).

USB-kábel segítségével tölthető, akár 96 órán át rendelkezésre áll (Fotó: Leéb Ádám)
USB kábel segítségével tölthető, akár 96 órán át rendelkezésre áll (Fotó: Leéb Ádám)

Az óra oldalán található egy S. O. S. gomb is, amelynek segítségével vészjelzést lehet küldeni a szülőknek. Az Alcatel Move Time 380 mAh-s akkumulátora nyolc órán keresztül táplálja az okosórát hangüzenetek és 5 órán keresztül telefonhívások esetén. Emellett akár 96 órán keresztül rendelkezésre is tud állni, ha épp nem használják.

Az okosóra a beépített GPS segítségével értesíti a szülőket a gyerek tartózkodási helyéről – ez például hasznos lehet, ha egy osztálykirándulás után keresik a tömegben – a wifijelek érzékelésével pedig akár beltéren is lehetővé teszi a helyzetmeghatározást, így ha a gyerek véletlenül elveszne bevásárlás közben, könnyedén a nyomára akadhatnak a szülők.

Az Alcatel Move Time az IP65 szabványnak megfelelően ellenálló a porral szemben, és bizonyos mértékig cseppálló is, így akkor sincs baj, ha a gyerek túl lelkesen mos kezet, vagy esetleg az órára borul egy pohár narancslé.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy Magyarországon mennyibe fog kerülni a gyerekeknek szánt okosóra, de külföldön körülbelül 60-62 fontot, azaz 20-22 000 forintot kérnek érte.

 

Link: http://www.nlcafe.hu/csalad/20170309/okosora-gyereknek-alcatel-sw10-move-time/

Vissza